Гимел АД

Фирма “Гимел” е създадена през 1995 г. Днес компанията е безспорен лидер в производството на оранжерийни краставици и домати в България, основен доставчик на биологични оранжерийни зеленчуци за Европа и един от най - желаните бизнес партньори в тази сфера.

“Гимел” АД разполага с четири оранжерийни комплекса, с обща покрита площ 56 ха. Обектите са разположени в различни региони на страната: с.Звъничево, област Пазарджик, гр.Левски, област Плевен и гр.Мартен, област Русе.

От 2001г. в оранжериите на компанията започват да се отглеждат зеленчуци по методите на биологичното производство. Пакетирането на биологичната продукция се извършва съгласно европейските стандарти и изисквания за качество в специално създаден за целта манипулационен цех.

Обектите на компанията притежават следните сертификати:


BCS Oko Garantie – за биологично производство и пакетиране;
EUREPGAP – международен сертификат за приложение на добри производствени практики;
ISO 22000:2005 - “Системи за управление на безопасността на храните - изисквания към организациите от хранителната верига”.

На външния пазар, биологичните зеленчуци “Gimel Organic” се предлагат в магазините на германските концерни Rewe, METRO и EDEKA, във веригите Marks & Spenser и Sainsbury’s в Англия и в т. нар. Healthy Shops в Холандия и страните от Скандинавието.

На Българският пазар, биологичните продукти на фирмата се продават под запазената марка “Gimel Organic”. Фирмата поема отговорността да проследи безопасния път на зеленчуците от оранжериите до трапезата на българското семейство.

Фирмата също така предлага и своето know-how за извеждане на биологично производство. Предлагаме на пазара 5 продукта изпитани в нашето производство за успешно отглеждане на земеделски култури (инсектициди и торове). Чрез системното им използване се постигат високи добиви и устойчиви на неблагоприятни условия растения.Вход

Моля въведете вашите потребителско име и парола.

Пощенски списък